Skąd się biorą kłopoty ze wzwodem?



Ważnym
elementem mającym wpływ na potencję jest
właściwe jedzenie.
Właściwa może łatwo poprawić nie tylko stan potencji, ale
także płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy w czasie
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wówczas do całkiem
poważnych niedoborów selenu.
Można go uzupełnić spożywając
niektóre ryby, wybrane orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Kolejny równie
ważny element naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiedzialny jest za
przemianę testosteronu, ten z kolei
jest odpowiedzialny za popęd
seksualny. Podczas
nadużywania alkoholu czy
palenia tytoniu tracimy cynk,
lecz szybko można go zwiększyć
jedząc potrawy strączkowe, wybrane
ryby, mięso, żółtka jaj czy
ostrygi.
Szalenie
istotnym składnikiem jest też
arginina, stanowiąca 80 procent
ejakulatu. Arginina zwiększa
produkcję spermy a także wydłuża czas
życia plemników. Składnik ten uczestniczy
również w procesie chemicznym
zmiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne poddają się
powiększeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich składnikach
jak kakao, wołowina, orzechy
nerkowca, makrela, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Warto zwrócić
również uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, która jest
nazywana witaminą płodności.
Znajdziemy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy oraz
razowym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, która działa na
poprawne uwalnianie
hormonów. Jeżeli musimy
uzupełnić jego poziom warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



viagra cena
tani cialis